Wandelen

Vise / Wezet is een kruispunt van vele wandelpaden. Zie hieronder enkele daarvan.

Pelgrimspad
Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen. Deel 1 loopt van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch en deel 2 loopt van 's-Hertogenbosch naar Wezet in België. Het pad is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in twee gidsjes beschreven.

Oude pelgrimsroute
De naam van dit pad verwijst naar de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, hoewel dit meer een associatie is dan dat hiermee een historische route vanuit de Nederlanden naar die bedevaartsplaats is gereconstrueerd. (Voor zover dergelijke routes destijds vast lagen, gold dat slechts voor de routes vanuit een aantal plaatsen in Frankrijk naar de Pyreneeën en van de Pyreneeën naar Santiago. Zie hiervoor ook Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela.) De route voert echter wel langs een aantal (kleinere) bedevaartsplaatsen en andere plaatsen van religieus belang in Brabant en Limburg.

Wandelroute Dalhem
Deze wandelroute start vanaf de B&B, volg deze link.

GR5 grande randonnée/grote wandelpaden
Deze internationale wandelpaden lopen langs onze B&B.
http://nl.wikipedia.org/wiki/GR-pad

GR5 als pelgrimsroute
De GR5 kun je vanuit Nederland gebruiken als 'aanloop-pelgrimsroute' naar twee van de belangrijkste pelgrimssteden in Europa: Santiago de Compostella en Rome.

Naar Santiago de Compostella over de GR5

Het lijkt niet erg voor de hand te liggen om de GR5 als aanlooproute te nemen voor je pelgrimstocht naar Santiago, maar toch gebeurt het. Vooral door mensen die het niet erg vinden wat extra kilometers te maken (het gaat om het onderweg zijn), op hun weg voldoende slaapplaatsen willen vinden en natuurschoon en rust als belangrijk ervaren.

Vijf logische overstapmomenten zijn:

Kijk op www.santiago.nl, www.ffrandonee.fr en www.amis-st-jacques.org voor kaartmateriaal en informatie.

Naar Rome over de GR5

Ieder jaar lopen er meer pelgrims naar Rome. De GR5 is de meest gebruikte aanlooproute vanuit Nederland. Na België, Luxemburg en Noord-Frankrijk kun je overstappen op een wandelroute richting Duitsland, Zwitserland en/of Italië.

Vier logische overstapmomenten zijn:

Kijk op www.pelgrimswegen.nl voor uitgebreide informatie over mogelijke routes en alle andere informatie die je nodig hebt voor je pelgrimstocht naar Rome.