De omgeving

Bed and Breakfast ligt midden in een landelijke omgeving

In het noorden ligt het prachtige Limburgse Heuvelland waar u kunt genieten van uitgestrekte bossen, weidegronden waarop Glanrunderen te zien zijn, prachtige vergezichten, gezellige woonkernen en buurtschappen met vriendelijke mensen. Kortom, een paradijs voor iedereen die rust en ruimte wil combineren met actief recreëren.

In het noord-oosten bevindt zich de Belgische Voerstreek waar nog veel oorspronkelijke dorpjes te ontdekken zijn o.a. deze zes kleine dorpjes (van west naar oost: Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal).
Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker.

In het zuid-oosten krijgt u het “Land van Herve”. Het Land van Herve gaat hier in het noorden over in de Voerstreek, in het oosten door het Hertogenwald en de Belgische Eifel, in het zuiden door de Ardennen, in het westen door de Maasvallei, alle landschappelijk heel verschillende streken.

In het westen is gelegen o.a. het pittoreske Kanne. Het historische mergeldorp even ten zuiden van Maastricht, met vele verborgen schoonheden en een adembenemende natuur, wordt ook wel de parel van de Jekervallei genoemd. Kanne ligt ingebed in een dal aan de benedenloop van de Jeker. De steile hellingen van de Tiendeberg, de Muizenberg, de Cannerberg en de Sint-Pietersberg met hun typische droogdalen en holle wegen omarmen het historische dorp, dat zo haar rijke geschiedenis met bijzondere mergelmonumenten en een prachtige natuur combineert tot een uniek en aantrekkelijk bovengronds landschap.


Als u genoeg genoten heeft van de natuur en de rust en u bent toe aan wat bruisenders, dan bevinden zich
- Maastricht op 15 minuten
- Luik op 15 minuten
- Tongeren 25 minuten
- Antwerpen 75 minuten
- Brussel 75 minuten
- Aken 35 minuten

Op loopafstand is het station bereikbaar waar u een directe verbinding heeft met bovenstaande steden.

In de directe omgeving zijn tal van restaurants te vinden waar u heerlijk kunt eten en genieten van een goed glas wijn of speciaal bier. Uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen. Meer info hierover als u bij ons logeert.